Zonder speaker Jan Odink geen Ballonfiësta

Bij 40 jaar Ballonfiësta hoort vieren, maar ook terugkijken. Dat doen we met mensen die al vele jaren bij het evenement betrokken zijn. Hoe ervaren zij de Ballonfiësta? En wat is er zo mooi aan een avond ballonnen kijken? We vroegen het speaker Jan Odink. De stem van de Ballonfiësta. Die met zijn leuke anekdotes en interviews tekst en uitleg geeft aan de bezoekers en zo het evenement nog levendiger maakt.

Wat maakt de Ballonfiësta bijzonder?
"Een bezoek aan de Ballonfiësta is een gegarandeerde avond uit voor jong en oud. Dat maakt het zo leuk", vertelt Jan. "Je ziet de bezoekers genieten van de tientallen kleurrijke heteluchtballonnen in alle vormen en maten. Na het opstijgen van de ballonnen is er een een tussenprogramma dat ieder jaar weer fantastisch is en als afsluiting een nightglow met een super lasershow. En dat maar liefst vier avonden lang, op een prachtige locatie die uniek is voor in ieder geval Nederland."

Welke gebeurtenis uit 40 jaar Ballonfiësta staat jou nog altijd bij?
"Dat zijn er voor mij meerdere bijvoorbeeld de parajumpers die op geringe hoogte uit een luchtballon sprongen, de nachtvaarten die we gezien hebben waarbij een luchtballon als een grote lampion vertrok in de duisternis. Voor mij persoonlijk was het heel bijzonder dat ik, ten overstaan van ongeveer 8.000 bezoekers, mijn vrouw ten huwelijk heb mogen vragen op het middenterrein in een grote plas water."

Waar kijk je naar uit deze 40e editie?
"Ja, toch wel dat ieder jaar weer tientallen heteluchtballonnen de lucht in mogen gaan. En dat ik mijn bijdrage mag leveren aan het laten slagen van vier geweldige avonden. Ik heb alleen maar waardering voor de uiterst professionele organisatie (van zowel bestuur als vrijwilligers). Het wordt weer een mooie editie!"

 

Jan

Actueel

Afleveringen Omroep Gelderland over de 40e editie van de Ballonfiesta Barneveld!

Afleveringen Omroep Gelderland over de 40e editie van de Ballonfiesta Barneveld!

Omroep Gelderland is dit jaar aanwezig geweest bij de 40e editie van de Ballonfiësta in Barneveld en heeft hier twee prachtige afleveringen van gemaakt. ...

Meer info