BELANGRIJKE UPDATE: Zaterdag 24 augustus 2024

15:00 uur - UPDATE

De weersomstandigheden laten het vanavond niet toe om een veilige Ballonfiësta te kunnen organiseren. Tot onze spijt hebben we als organisatie het besluit moeten nemen om het volledige programma af te lasten. Het terras voor genodigden is wel open.

Precies om 19:00 uur trekken er buien over Barneveld met 20 to 40 mm neerslag. In deze buien zitten uitschieters in de wind en onweer.
Vanaf 22:00 uur wordt er nog meer neerslag verwacht, waardoor wij hebben besloten om het volledige programma af te lasten. 

 

11:30 uur - Belangrijke update over het weer van dag 4:

Begin van de avond trekken er een aantal zware buien met regen en onweer over. De veiligheid staat voorop en we willen voorkomen dat mensen zich in het bos zich bevinden op moment dat de buien passeren. Dat betekent dat het terrein gesloten is tot het moment dat de buien gepasseerd zijn en wij het vrijgeven. 
Momenteel zien we een kleine kans om na de buien alsnog op te kunnen stijgen, ook de nightglow zou dan door kunnen gaan. Dit is volledig afhankelijk van het weerbeeld dat zich vandaag met het uur ontwikkelt en daarom volgen we de situatie nauwgezet. We adviseren publiek om onze website, Instagram en Facebook goed in de gaten te blijven houden. Mocht het lukken om het terrein te openen, dan is het veld gratis toegankelijk voor publiek (m.u.v. parkeren en tribune).

 

 

Actueel

Afleveringen Omroep Gelderland over de 40e editie van de Ballonfiesta Barneveld!

Afleveringen Omroep Gelderland over de 40e editie van de Ballonfiesta Barneveld!

Omroep Gelderland is dit jaar aanwezig geweest bij de 40e editie van de Ballonfiësta in Barneveld en heeft hier twee prachtige afleveringen van gemaakt. ...

Meer info